Alleen samen krijgen we corona onder controle, maar samen bestrijden we dit virus al maanden niet meer. We weten dat zoveel al is gezegd en geschreven. Toch houden we niet langer onze mond, want we vinden het verkeerd dat mensen worden uitgesloten, omdat ze om uiteenlopende redenen niet zijn gevaccineerd. Het is inhumaan en ethisch verkeerd en daarom zeggen we luid: #kappen met dit beleid.

Sinds de komst van de digitale coronapas en bijbehorende QR-code wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen mensen. Een vaccinatie is nu teveel leidend of je ergens naar binnen mag.

Spontaan naar de film, na de training wat drinken in de sportkantine of onze dochter helpen douchen na zwemles. Het zit er voorlopig niet in voor ons. Het is ondoenlijk en onrealistisch om elke dag te testen. Voor ons persoonlijk is deze situatie psychisch belastend, maar gelukkig (nog wel) overkomelijk. Dat is het niet voor iemand die door een medische eindsituatie niet kan worden ingeënt en daarmee bijvoorbeeld is uitgesloten van het binnen sporten. Wat te denken van al die mensen die überhaupt niets van QR-codes en smartphones snappen.
[ lees verder na de foto >> ]

#kappen_2

Bijna dagelijks denken we: gebeurt dit nu allemaal echt? Hugo de Jonge kan wel zeggen: er is geen enkele sprake van vaccinatiedwang of -druk, want “dat past niet bij Nederland”. Nou, dat is natuurlijk zo langzamerhand alles behalve een eerlijk verhaal. 

Iemand die compleet is gevaccineerd krijgt nu voor onbepaalde tijd een coronatoegangsbewijs. Onze dochter van bijna zeven verzuchtte afgelopen week achter haar boterham met pindakaas: “maar dat is toch niet eerlijk, in die tijd kun je toch zo weer corona krijgen en dan mét een code de hele tijd anderen gaan besmetten…” we konden niet anders dan haar gelijk geven. 

Elders in Europa is “2G” al ingevoerd. Een negatieve coronatest zegt daar nu niets. Je moet een herstelbewijs hebben of volledig zijn gevaccineerd. Met lange rijen (massa!?) bij de priklocaties tot gevolg. Ons nu nog demissionaire kabinet rept over mogelijke uitbreiding van het huidige beleid. De komende weken onderzoeken onze bestuurders of er in Nederland ook een beleid naar 2G-model komt. We mogen dat niet accepteren.

Vanavond is er wéér een persconferentie. De formatie – de langstdurende in onze geschiedenis – is ondertussen ook bijna rond. Een doorstart van het huidige demissionaire kabinet. Met de verliezers van de afgelopen verkiezingen. Het boezemt ons angst in, zijn zij de aangewezen personen om zeer controversieel beleid door te voeren?

Het is absoluut niet zo dat we tegen vaccineren zijn. Of bewust ons zorgsysteem de nek om willen draaien. Vaccinatie moet ieder mens voor zichzelf  afwegen en zou privé moeten zijn. We hebben in principe niets te maken met wat een ander doet, zolang het ons maar niet beperkt of in gevaar brengt. Dat geldt natuurlijk ook andersom. Respecteer elkaars keuze – gevaccineerd of ongevaccineerd. Neem verantwoordelijkheid. Dat kan op tal van andere manieren dan enkel twee, drie of vier? spuiten halen. Door grote evenementen te annuleren en elkaar weer verantwoord kleinschalig binnen te bezoeken bijvoorbeeld.

Het is niet ons doel om het duizendste debat over de virusbestrijding aan te zwengelen. We willen alleen niet verder in de verdrukking komen. En wie “we” zijn? Ik, mijn gezin en pakweg anderhalf miljoen andere “ongevaccineerden”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *