Over mij

Al op de basisschool schreef ik de oude werkagenda’s van mijn vader vol met zelf bedachte verhaaltjes. Ongeveer in dezelfde periode interviewde ik met een loodzware cassetterecorder mijn oma. Geen idee waar die opnames zijn gebleven. De interesse voor schrijven en media is echter nooit verdwenen. In 2009 studeerde ik af aan de School voor de Journalistiek in Zwolle. Vervolgens werkte ik bijna negen jaar in de journalistiek en communicatie, in verschillende regio’s. Op dit moment combineer ik freelance journalistiek werk met mijn werk bij Jumbo Leussink in Goor.

naam:
Rutger Spanjer
geboren:
1987, te Enschede
woonplaats:
Haaksbergen
getrouwd
met Myrcka
vader van
Senna (6)
hobby’s:
fietsen
tuinieren
oude Fiat Panda’s
Overzicht functies:
februari 2021 – heden
secretaris
Fiat Panda Club Nederland


Als secretaris van de Fiat Panda Club Nederland ben ik o.a. verantwoordelijk voor het bijhouden van de ledenadministratie, versturen van welkomstpakketten voor nieuwe leden en de jaarlijkse organisatie van de ALV, samen met de andere bestuursleden.

januari 2021 – heden
webredacteur/blogger
Weblog
In De Wilgen

Op mijn weblog schrijf ik regelmatig over (persoonlijke) groei en creativiteit. Alle publicaties op In De Wilgen zijn logischerwijs op persoonlijke titel.

2019 – heden
assistent-chef AGF
Leussink Retail Groep
Goor


Dagelijks draai ik hier met collega’s de AGF-afdeling. Hier voer ik van begin tot eind alle werkzaamheden uit. Van bestellen tot laden & lossen en vullen. Van procesbewaking tot en met kwaliteitscontroles. Bij Leussink staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel, we besteden dus veel tijd aan klantcontacten!

2019
verkoopmedewerker
Albert Heijn Jos van den Berg
Uithoorn


Bij deze franchiser heb ik dagelijks de meest voorkomende werkzaamheden op de AGF-afdeling gedaan.

2016 – 2018
redacteur
Aedes, vereniging van woningcorporaties
Den Haag


Redacteur voor aedes.nl (dossiers Aedes-benchmark, Gezond en Veilig Wonen en Opdrachtgeverschap) en Aedes-Magazine.

2014 – 2016
redacteur
De Nederlandsche Bank
Amsterdam


Ik schreef voor DNB nieuwsberichten en interviews, die op interne en externe media werden gepubliceerd. Naast eigen productie(s) coördineerde ik redactionele werkzaamheden en voerde ik eindredactie. Ik had twee bijzondere aandachtsgebieden: social media en personeelsblad Florijn.

2013
redacteur
Arkin
Amsterdam


Ik schreef en redigeerde teksten voor de websites van de dochterondernemingen van Arkin: onder meer Jellinek, PuntP en Novarum. Hiernaast schreef ik ook teksten en artikelen voor print. Ik zette me in voor een efficiënte, maar cliëntvriendelijke communicatie.

2012 – 2013
vrijwilliger
Emma TV
Amsterdam


Ik deed als vrijwilliger verschillende werkzaamheden, onder meer audiotechniek, camerawerk & redactie. Emma TV is overal in het Emma Kinderziekenhuis / AMC te zien. Er worden 3 live programma’s gemaakt. Voor alle leeftijden. Kinderen staan in de uitzendingen centraal en vergeten daarom even dat ze (erg) ziek zijn.

2011
communicatietrainee
Gemeente Alkmaar
Alkmaar


Ik schreef onder meer persberichten, actualiseerde intranet en internet én dacht mee over de herontwikkeling van de Stadskrant

2009 – 2011
verslaggever
RTV-NH
Alkmaar


Dagelijks deed ik verslag van de meest uiteenlopende onderwerpen. Grote terugkerende nieuwsonderwerpen in die tijd waren de Schoorlse duinbranden, rijksbezuinigingen bij de Helderse marine en gemeente- en provinciale verkiezingen. (respectievelijk 2010 en 2011)

2008 – 2009
verslaggever
Omroep Gelderland
Ede / Arnhem


Gedurende een half jaar produceerde ik samen met een collega het programma ‘Studio in de wijk’. Vanuit een stadswijk deden we wekelijks verslag vanuit een huiskamerstudio. We produceerden iedere week een uur radio en zes minuten TV.